T+F Kereskedelmi és Fuvarozó Kft.

T+F Kereskedelmi és Fuvarozó Kft.

A T+F Kft. nemzetközi ömlesztett áruszállítással foglalkozik több, mint 20 éve. Jelenleg 36 szerelvénnyel végzik a szállítást. A vontatók a legmodernebb fedélzeti adatgyűjtő rendszerekkel vannak felszerelve, melyek 5 másodpercenként küldenek adatot a vontató állapotáról (sebesség, motorfordulat, tengelyterhelés, üzemanyagszint, GPS koordináták).
Az elkészült BI rendszer a fenti fedélzeti adatokat kombinálja a pénzügyi és logisztikai adatokkal, annak érdekében, hogy a vezetőség minél pontosabb információkkal rendelkezzen a vontatók optimális kihasználtságáról, optimalizálják az üzemanyag fogyasztást és alapot adjon a sofőrök ösztönző rendszerének.
A vezetői dashboardon ezen adatok összegezve és grafikusan jelennek meg, lehetővé téve a kiugró költségek azonnali felismerését és azok részletes adatainak megjelenítését.
A rendszerből kinyert adatok a pontos fedezeti pontok számításával segítenek új megrendeléseknél a minél versenyképesebb ajánlat adásában.
A legfontosabb költségtényező az üzemanyag fogyasztás, amit a fedélzeti rendszerek, valamit az üzemanyagszámlák kombinálásával fuvaronként és sofőrönként is lehet elemezni, lehetőséget adva a magasabb fogyasztású sofőrök továbbképzésére, vezetési stílusuk finomítására.


A projekt időtartama: 3 hónap az MS SQL adatbázis kialakításától a vezetői dashboard elkészítéséig.

BI eszköz: MicroStrategy

Dátum
2015. január 23.

Cimkék