Fresenius Medical Care Kft.

A Fresenius Medical Care a világ legnagyobb dialízis termékeket gyártó és dialízis szolgáltató cége. A Fresenius Medical Care 1993-ban kezdte meg magyarországi tevékenységét. 2014 év végén 23 Fresenius Medical Care dialízis központ működött országszerte. A magyarországi betegszám megközelíti a 2500 főt.

2011-ben merült fel az igény egy egységes BI és üzleti tervezőrendszer megvalósítására. A fő indok a szigorú költségvetés miatt minél részletesebb költségtervezés és követés megvalósításának az igénye volt. A projekt sikere miatt a megvalósítás után több üzleti terület is bevonásra került.

Cégünk első körben egy pilot projekt keretében mutatta be a MicroStrategy és Jedox megoldását, ahol a MicroStrategy a BI, a JEDOX pedig a tervezőrendszer keretrendszerét alkotta. A sikeres pilot projekt után elkészítettünk egy adatpiacot MySQL alapon, ami tartalmazta a pénzügyi, értékesítési és kezelési adatokat tény/terv szinten. A Jedox-ban megvalósított üzleti tervezőrendszer e tényadatok felhasználásával, mint bázis alapú tervezéssel a legenerált tervszámokat visszatöltötte a relációs adatpiacba.

A koherens központi adatpiac lehetővé tette több vezetői dashboard elkészítését a felső és középvezetésnek, különböző operatív jelentéseket a középvezetőknek és orvos igazgatóknak. A BI rendszer szervesen beépült a vezetői értekezletekbe; a dashboardok minden egyes klinikai működési kulcsmutatóval ezeken az értekezleten kivetítőn megjelenítve azonnal rendelkezésre álltak. A dashboardokon megjelenő mutatók értékétől függően egyéb operatív jelentéseket vetítenek ki a részletesebb adatok vizsgálatához.

A második fázisban a Jedox Excel kliens adatbeviteli lehetőségeinek kihasználásával a műszaki terület adatai kerültek feldolgozásra (vízműnapló, ingatlan adatok, labor vízminőség elemzési adatok). A korábbi Excelben történt adatfeldolgozással szemben a Jedox által feldolgozott adatok azonnal megjelentek a központi adatpiacban, lehetővé téve idősoros elemzéseket.

A harmadik fázisban a részletes munkaügyi tervezőrendszer került kifejlesztésre. Mivel a vese dialízis magas humán munkaerőt igényel, nagyon fontos a pontos HR létszám és pénzügyi adatok tervezése. A tervezés Jedox-ban került megvalósításra. A kiszámolt béradatok közvetlenül kapcsolódtak az első fázisban kifejlesztett pénzügyi tervhez. Nagy előnye, hogy az első HR terv után nagyon gyorsan és pontosan lehet változtatni/finomítani a béradatokat. A HR tényadatok a Nexon rendszerből kerülnek betöltésre a központi adatpiacra, így a folyamatos terv/tény összehasonlítás is dasboardokon és részletesebb operatív riportokon keresztül érhető el.

Dátum
2015. január 23

Cimkék

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

© 2022 Bixpert. All Rights Reserved.

KAPCSOLAT

Szeretne többet megtudni szolgáltatásainkról és termékeinkről?

Vegye fel velünk a kapcsolatot, munkatársunk készséggel áll rendelkezésére a BI-t érintő kérdéseiben!

Mi iránt érdeklődik?