Üzleti intelligencia és mesterséges intelligencia: generatív AI eszközökkel erősíti a MicroStrategy

MicroStrategy AI néven indít új, a piacon is egyedülálló szolgáltatás-portfóliót a MicroStrategy, amely egyesíti az üzleti intelligencia és a generatív mesterséges intelligencia erejét. Az október elején bemutatott szolgáltatáscsomag lesz a témája annak az eseménynek is, amit a techóriás Varsóban szervez AI/BI Symposium néven november 22-23. Blogposztunkban összegyűjtöttük, hogy mit lehet tudni a MicroStrategy újdonságairól és azt is, hogy miért érdemes regisztrálni a varsói szakmai rendezvényre!

Üzleti intelligencia új szintre emelve

Az üzleti intelligencia szerepe egyre inkább felértékelődik a cégek életében. Ez egy ernyőfogalom, ami olyan gyakorlatokat, eszközöket, alkalmazásokat foglal magába, amelyek lehetővé teszik az adatok üzleti célú elemzését. Ezek az információk támogatják a stratégiai döntéshozatalt, így pedig végső soron a céget a sikeresség irányába terelik.

Négy kulcsfontosságú lépés alkotja az üzleti intelligencia alapját, az első az adatgyűjtés (például adatbányászat), a második az üzleti elemzés, a harmadik az adatvizualizáció, a negyedik pedig az előző hármat alapul vevő döntéshozatal. A technológia lehetővé teszi a prediktív elemzést, vagyis az adatok, trendek alakulásának előrejelzését is. Ez egy óriási előny lehet a versenytársakkal szemben.

Az üzleti intelligenciának köszönhetően ezeket a folyamatokat, vagy legalábbis egy részüket, önkiszolgáló, automatizált formában lehet elvégezni. Ezzel jelentős mennyiségű időt és pénzt takaríthatnak meg a vállalatok.

A BI javítja a hatékonyságot és a termelékenységet is. Adatok rendszerezése és elemzése segíti az üzleti folyamatok optimalizálását, és az automatizált jelentésekkel időt takaríthatnak meg a munkatársak. Ezenkívül lehetővé teszi az adattárházak és a big data hatékony kihasználását.

Az üzleti intelligencia támogatja a versenyelőny megszerzését is. Azok a vállalatok, amelyek gyorsabban és pontosabban tudnak reagálni a piaci változásokra, jobban teljesítenek, könnyebben azonosíthatják a trendeket és az üzleti lehetőségeket. Mindezek mellett növeli a fogyasztói elégedettséget, hiszen a cégek képesek jobban megérteni ügyfeleik igényeit és viselkedését, így személyre szabottabb ajánlatokat és szolgáltatásokat kínálhatnak.

A MicroStrategy is egy üzleti intelligencia eszköz, ami egy platformra hozza össze az üzleti intelligenciát, az elemzési, mobil- és felhő-technológiát. Így egy olyan felületet biztosít a cégek számára, amellyel a maximumot lehet kihozni az adatokból és jelentősen fel lehet gyorsítani az üzleti folyamatokat.

Amikor a BI és az AI találkozik

A legerőteljesebb elemzési platform most új portfólióval gazdagodik. Október 3-án jelentette be a vállalat, hogy útjára indítja a MicroStrategy AI-t, ami lehetővé teszi, hogy a felhasználók a generatív mesterséges intelligencia segítségével kódok nélkül kezeljék az adatokat, hozzanak létre automatizált irányítópultot és fordítsanak szövegről kódra. Az új szoftvercsomag természetes nyelvi feldolgozási (NLP) képességeket hordoz magában, ami jelentősen kitágítja a lehetőségeket.

A ChatGPT körüli hírverésben a legtöbb szolgáltató már bejelentette, hogy nagy nyelvi modellekben gondolkodik. Ezek olyan gép tanulási modellek, amik mély tanulási algoritmusokat használnak a természetes nyelv feldolgozása és megértése érdekében. A MicroStrategy eddig kivárt, most azonban úgy tűnik beelőzött a kanyarban, mivel elsőként tette elérhetővé a generatív AI képességekre is támaszkodó portfóliót.

Az új technológiai megoldásoknak köszönhetően a felhasználók valódi természetes nyelvi interakciót folytathatnak. A generatív AI-nak köszönhetően a szöveges parancsokból automatikusan kódok hozhatók létre, amelyeket a számítógépek képesek feldolgozni és végrehajtani. Az önkiszolgáló analitikát az Auto Answers biztosítja, az Auto SQL segítségével pedig a fejlesztők és a mérnökök természetes nyelven kérdezhetnek le adatokat és hozhatnak létre táblákat. Az új szolgáltatások között elérhető az Auto Dashboard, aminek köszönhetően automatizálni lehet az irányítópult fejlesztésének egyes részeit, illetve az Auto Expert chatbot is, ami a felhasználókat segíti a MicroStrategy platformon navigálás közben.

Miért érdemes ott lenni Varsóban?

A generatív mesterséges intelligenciára támaszkodó szolgáltatáscsomag lesz a témája a MicroStrategy varsói eseményének, amelyet november 22-23. rendeznek meg. Az AI/BI Symposiumra minden olyan szakembert várnak a régióból, aki szeretne naprakész lenni, és első kézből szerezni információkat az új technológiai megoldásokról.

Trendek, gyakorlati példák, felhasználói tapasztalatok, konkrét esetek, analitikai szakemberek beszámolói várják a résztvevőket. Az esemény első napján pedig lehetőség nyílik arra is, hogy az érdeklődők workshopokon, tréningeken vegyenek részt és MicroStrategy tanúsítványt szerezzenek.

Az eseményre már elindult a regisztráció!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

© 2022 Bixpert. All Rights Reserved.

KAPCSOLAT

Szeretne többet megtudni szolgáltatásainkról és termékeinkről?

Vegye fel velünk a kapcsolatot, munkatársunk készséggel áll rendelkezésére a BI-t érintő kérdéseiben!

Mi iránt érdeklődik?