BI oktatás: edukálás az üzleti intelligencia területén

Az üzleti intelligencia olyan terület, amihez egyre többen szeretnének érteni. Ez az igény igencsak előnyös a fejlődés szempontjából, hiszen minél többen mozognak otthonosan ezen a témában, legalább olyan szinten, hogy képesek értelmezni az eredményeket és tisztában vannak a technológia adta lehetőségekkel, annál szélesebb körű lehet a felhasználás. A Bixpert a BI oktatásban élen jár. Ebben a blogposztban bemutatjuk, hogy miért érdemes az üzleti intelligenciával foglalkozni és azt is, hogy milyen oktatási tevékenységet végzünk.

A vállalkozások számára különösen fontos, hogy tisztában legyenek az üzleti intelligenciában rejlő lehetőségekkel. A technológiának köszönhetően mélyreható adatokat, információkat gyűjthetnek a cégek, ezeket pedig felhasználhatják a döntéshozatal során. Az üzleti intelligencia segítségével optimalizálhatók a belső üzleti folyamatok, növelhető a működés hatékonysága, új bevételi forrásokhoz lehet jutni, és előnyöket lehet szerezni a piaci versenyben. Emellett felismerhetők trendek és azonosíthatók olyan üzleti problémák, amelyekkel foglalkozni kell.

Az üzleti intelligencia alkalmazása bárki számára elsajátítható. A Bixpert is törekszik arra, hogy minél több mindenkivel, vállalkozási szereplőkkel, fiatalokkal, IT szakemberekkel és érdeklődőkkel megismertesse a technológia sajátosságait. Ismerjük meg, milyen területeken folyik bele az üzleti intelligencia oktatásába a Bixpert!

BI oktatás a mindennapokban

A Bixpert különösen ügyel arra, hogy az ügyfelek tisztában legyenek azzal, hogy valójában mi is történik a vállalkozásukban. Igyekszünk a közös munka során edukálni a partnereinket, így ők igen hasznos tudással gazdagodhatnak, az együttműködés pedig sokkal gördülékenyebb, mivel „egy nyelvet” beszélünk. A projektek minden részletét töviről hegyire elmagyarázzuk, így biztosak lehetünk abban, hogy a megrendelő követni tudja majd a folyamatot, érti, hogy mikor mit teszünk és miért.

Üzleti intelligencia tanácsadás

Tudjuk, hogy az üzleti intelligencia területén nem működnek a konzerv megoldások, minden vállalatnak megvannak a maga igényei, a speciális helyzete, más a környezet, amibe a szoftvereket integrálni kell. Az üzleti intelligencia tanácsadás során végigvezetjük az ügyfeleket a legjobb BI megoldásig. Elsőként felmérjük az igényeket, ezt követően megtörténik a projektek megtervezése, a rendszertervezés és a rendszer kiépítése. Ha felállta a rendszer, akkor megtörténik az munkatársak oktatása. Tapasztalt, és hatalmas implementációs gyakorlattal rendelkező tanácsadóink bevezetik a felhasználókat a legfejlettebb technológiák, a Jedox, a MicroStrategy, az Exasol és a Visual Crossing rejtelmeibe.

Üzleti intelligencia oktatás az egyetemen

Hiszünk abban, hogy a tudásátadás érték. Ennek szellemében a lehető legtöbb ponton próbálunk kapcsolódnia a fiatal tehetségekhez. Van olyan munkatársunk például, aki szerepet vállal az egyetemi oktatásban, a MicroStrategy és az üzleti intelligencia tanácsadás témájában tart órákat a Budapesti Corvinus Egyetemen. Az együttműködésnek köszönhetően a MicroStrategy mára beépült az egyetemi oktatásba.

Idén harmadik alkalommal rendeztük meg a Corvinussal közösen az Adatvizualizációs Versenyt. Ennek lényege, hogy a nevező egyetemista csapatok adatvizualizációs megoldásaikkal pályázhatnak. Minden évben más három témakör közül lehet választani, idén például az IMDb, a WHO és a Boardgame Geek adatai közül lehetett. A versenyzők megkapják a választott témakör adatkészletét, részt vesznek egy néhány alkalmas oktatáson és kezdődhet is a munka. A pályaműveket szakmai zsűri értékeli olyan szempontok alapján, mint például a design, a dokumentáció, az összefüggések feltárása. Az elemzéseket a MicroStrategy szoftverrel készítik el, ennek alapjait a diákok a néhány órás oktatás alapján el is sajátíthatják.

BI oktatás

A Bixpert a tervek szerint nyilvános oktatások szervezését is tervezi, így bárki megtanulhatja, hogy miként hozhat ki többet a rendelkezésre álló BI-megoldásokból. Az oktatási tematika a trendekhez igazodik és támaszkodik az informatikai tudásunkra és üzleti tapasztalatainkra. Az edukáció nemcsak a szoftverek használatára terjed majd ki, hanem az üzleti intelligencia szemléletmódjára, megközelítésére is. A képzést bárki elvégezheti, lehet akár adminisztrációs munkatárs, vagy projektvezető, a cégspecifikus igények szerint pedig külön tematikát dolgozunk ki. Hiszünk a személyre szabott megoldásokban az oktatás területén is, így biztos lehetsz abban, hogy oktatói tapasztalattal rendelkező szakértőinktől elméleti és gyakorlati szinten is elsajátíthatod a workshopok során azt a tudást, amire az üzleti növekedéshez szükséged lehet.

A Bixpert az üzleti intelligencia területén úttörő szerepet játszik Magyarországon. Több évtizedes tapasztalatunkat az oktatás különböző formáiban igyekszünk átadni a következő generációnak, az ügyfeleinknek. További részletek a weboldalunkon!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

© 2022 Bixpert. All Rights Reserved.

KAPCSOLAT

Szeretne többet megtudni szolgáltatásainkról és termékeinkről?

Vegye fel velünk a kapcsolatot, munkatársunk készséggel áll rendelkezésére a BI-t érintő kérdéseiben!

Mi iránt érdeklődik?