Üzleti intelligencia tanácsadás: hogy minden rendben menjen

Az üzleti intelligenciára épülő rendszerek felállítása és bevezetése összetettségük miatt igazi kihívás a cégek számára. Sok vállalat, aki amúgy érdeklődne a modern megoldások iránt, azért nem mer a változás útjára lépni, mert attól tart, hogy mind technológiailag mind pedig anyagilag túl nagy falat és nincs meg hozzá a megfelelő tudás a szervezet keretein belül. A Bixpertnél tudjuk, hogy ez egy valós aggodalom, éppen ezért építettük fel az üzleti intelligencia tanácsadás szolgáltatásunkat, hogy az általunk kínált szoftverek, amikor „munkába állnak”, akkor valóban beváltsák a hozzájuk fűzött reményeket.

A Bixpertise szellemiség: üzleti intelligencia tanácsadás profiktól

Bármilyen fejlesztésről is legyen szó, a siker általában azon áll vagy bukik, hogy a felépítéssel, végrehajtással megbízott cég mennyire profi és igényes a munkájára. Ahogy egy házat sem lehet lusta és nemtörődöm szakemberekkel megépíteni jó minőségben, úgy az informatikai rendszer felállítása, egy új szoftver bevezetése sem lehetséges a megfelelő humán állomány és informatikai tudás nélkül.

A Bixpert különösen nagy gondot fordít a szakemberek képzettségére, profizmusára. Az ő tudásukra alapozva jött létre a bixpertise, ami egy, a cég által kifejlesztett módszertan a kínált szoftverek (MicroStrategy, Jedox, Visual Crossing, Exasol) integrálására. A szervezet szakemberei a tervezéstől a megvalósításig és igény esetén még azon túl is támogatják a megbízó üzleti céljait, ennek rendelik alá a folyamatokat.

A folyamat

Az új rendszerek bevezetése minden cégnél más és más. Van egy általános lépéssor, amin végig kell haladni, fontos azonban kihangsúlyozni, hogy ezen a területen nem működik a „konzerv” megoldások alkalmazása, nehéz általánosítani és egy sablon alapján haladni. Ennek oka, hogy mások az igények és más a meglévő környezet is, amiben integrálódni kell.

Bár a tartalom egyedi a szoftverek bevezetésének fázisai minden esetben ugyanazok. A Bixpert üzleti intelligencia tanácsadás keretében az alábbi területeken segíti az ügyfeleit:

Igényfelmérés

Minden esetben a projekt személyes konzultációval indul. Ez lehetőséget ad a megbízó számára, hogy felvázolja az igényeit, bemutassa a fennálló helyzetet és ismertesse, hogy hova szeretnének eljutni. Az igényfelmérés során kialakul egy kép a megbízóról, a helyzetéről és arról a problémáról, amit szeretne megoldani.

Projekttervezés

A projekttervezés fázisban egy lépéssel közelebb kerülünk a megvalósításhoz, de még korántsem szakítjuk át a célvonalat. Készül egy olyan dokumentáció, ami egyedileg a feladathoz igazított és tartalmazza a felek részéről szükséges lépéseket, a döntési pontokat és azt, hogy az egyes területekért kik a felelősek, kik érintettek a folyamatokban.

Rendszertervezés

A rendszertervezés a megvalósítás előszobája. Az igényfelmérés során szerzett információk alapján a projekttervezés dokumentációjához igazodva elkészül a rendszer megtervezése. A mesterséges intelligencia rendszer felvázolása olyan lépéseket foglal magába, mint a rendszer meghatározása és paraméterezése.

A rendszer kiépítése után

Miután felállt az a rendszer, ami választ ad az igényfelmérés során felvázolt problémára a megbízóval nem szakad meg a kapcsolat, amennyiben igény van rá. Oktatás keretében bevezetjük a partnereket a MicroStrategy, a Jedox, a Visual Crossing és az Exasol világába, hogy otthonosan mozogjanak a szoftverhasználatban. Ezeket az edukációs alkalmakat olyan szakembereink végzik el, akik sokéves implementációs és oktatói tapasztalattal is rendelkeznek.

Az általunk kínált szoftverek összetettségéből adódóan előfordulhat, hogy olykor felmerülnek kérdések, szükség van a szoftver támogatásra, hogy azok még hatékonyabban tudják a cég érdekeit szolgálni. 20 éves szakmai, üzleti tapasztalat birtokában csapatunk ilyen esetekben díjmentesen áll a partnerek rendelkezésére a támogatás szolgáltatás keretein belül.

A Bixpert eddigi pályafutása során számos kisebb és nagyobb ügyféllel dolgozott már együtt. Ilyen például a Magyar Posta, a Burger King, a Telenor, a Futureal, a Diageo és a Metro is.

Merj nagyot álmodni és tartozz te is az innovátorok közé!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

© 2022 Bixpert. All Rights Reserved.

KAPCSOLAT

Szeretne többet megtudni szolgáltatásainkról és termékeinkről?

Vegye fel velünk a kapcsolatot, munkatársunk készséggel áll rendelkezésére a BI-t érintő kérdéseiben!

Mi iránt érdeklődik?