Kiderült, ki nyerte az idei Adatvizualizációs versenyt!

A világ fejlettségi mutatóinak elemzése, a környezetvédelem, és a COVID-19 – ezek a témák adták a gerincét az Adatvizualizációs versenynek, amit a Budapesti Corvinus Egyetem és a Bixpert közösen szervezett. Nézzük a győztes pályamunkákat!

A Bixpert a tehetséggondozás és a feltörekvő szakemberek támogatásának elkötelezett híve. Ennek szellemében idén is megrendeztünk a Budapesti Corvinus Egyetem Informatikai Intézet támogatásával az Adatvizualizációs versenyt.

A kezdeményezés célja az volt, hogy olyan tehetségeket kutassunk fel, akik jeleskednek az adatok mögött rejlő összefüggések feltérképezésében és ezeket képesek látványos vizualizációk formájában bemutatni.

A 2021 novemberében indult megmérettetésen 21 csapat 41 versenyzője vett részt, akik három fő témában nyújthatták be munkáikat:

  • a világ fejlettségi mutatóinak elemzése,
  • a Föld felmelegedése és a környezetvédelem,
  • a COVID-19.

A beérkezett munkákat a Bixpert szakértőiből és az egyetem oktatóiból álló zsűri értékelte, és kiválasztotta a legjobb pályaműveket, melyek készítői a következők:

  1. helyezett: Maschek Ervin, Toldy Csaba
  2. helyezett: Szuromi Réka
  3. helyezett: Berghammer Anna, Kolonics Márton, Podobni Péter

Nézzük a győztes pályamunkákat!

  1. helyezett: Maschek Ervin, Toldy Csaba, akik El Salvador US dollárra való átállását, és a Bitcoin hivatalos fizetőeszközként történő bevezetését mutatta be.

  1. helyezett: Szuromi Réka, aki a világ fejlettségi indexeit elemezte, teljes képet nyújtva az egyes országokról és régió

 

 

  1. helyezett: Berghammer Anna, Kolonics Márton, Podobni Péter, akik a világ fejlettségi indexeit vizsgálták, a jövedelmi csoportok, a régiók és az országok fejlettségei közötti összefüggésekre helyezve a hangsúlyt.

 

Gratulálunk nekik, és minden résztvevőnek, aki tudásukat ilyen izgalmas feladat szolgálatába állították. Reméljük jövőre is találkozunk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

© 2022 Bixpert. All Rights Reserved.

KAPCSOLAT

Szeretne többet megtudni szolgáltatásainkról és termékeinkről?

Vegye fel velünk a kapcsolatot, munkatársunk készséggel áll rendelkezésére a BI-t érintő kérdéseiben!

Mi iránt érdeklődik?