Integrált tervezés: hogy tűpontos képet kapj

Az integrált tervezés lényege, hogy a különféle területek folyamatai, úgy mint a pénzügy, az értékesítés, az üzemelés egyetlen platformon jelennek meg. Ennek eredményeképpen jelentősen felgyorsul a tervezés, pontosabb és használhatóbb előrejelzéseket lehet készíteni. Miként valósítható meg az integrált tervezés a Jedox segítségével? Erről szól ez a blogposzt!

A tervezés nélkül nem megy

A business intelligence (BI), magyarul üzleti intelligencia új távlatokat nyitott az vállalatok világában. Egy roppant dinamikusan fejlődő terület, ami a vállalati teljesítménymenedzsment korábban megszokott menetét emeli magasabb szintre. Míg régebben a tervezés és elemzés legfontosabb eszköze az Excel-táblázat volt, addig ma már a BI szoftver váltja fel a hagyományos technológiát, segítségével pedig kiemelkedő teljesítmény érhető el.

A technológiának köszönhetően a tervezés, a folyamatszervezés, az elemzések riportok készítése sokkal gyorsabban (akár valós időben) elvégezhető. Az eredmények pedig a döntéstámogatás egyik legfontosabb bástyái lehetnek, köszönhetően az adatintegráció áldásos hatásának.

Az üzleti intelligencia által támogatott integrált tervezés azt jelenti, hogy az egyes területek folyamatai egy platformon érnek össze. Az adatintegráció eredményeképpen az elemzések, előrejelzések összeállítása során az integrált rendszer minden fontos tényezőt figyelembe tud venni. Nem nehéz belátni, hogy az elszigetelt információkon alapuló döntések, az információdarabkák manuális összeillesztése megannyi hibalehetőséget rejt magában. Ha azonban van egy platform, ahol minden lényeges információ megtalálható egy helyen, akkor sokkal megalapozottabb és magabiztosabb döntések hozhatók.

Integrált tervezés a Jedox segítségével: minden lényeges adat egy platformon

A Jedox tehát egy EPM (vállalati teljesítménymenedzsment) szoftver, ami jelentősen leegyszerűsíti a tervezési, elemzési és riportolási folyamatokat. Egy integrált platformon mutatja meg a különböző területeket, ami azt jelenti, hogy minden fontos adatot egy helyre összpontosít. Az integrációnak köszönhetően az elemzés, a tervezés és az előrejelzés során minden lényeges tényezőt és szempontot figyelembe vesz a szoftver. Ezzel biztosítható, hogy teljes képet nyújtson a fennálló helyzetről és a lehető legpontosabban előre jelezze a történéseket. Biztosítja az önkiszolgáló költségvetés készítést, a tervezést, az elemzést, az intuitív elemzéseket és a BI dashboardok összeállítását.

A Jedox segítségével az információk, adatok begyűjtése az egyes részterületekről automatikusan megtörténik, valós időben. Az adatbázisok összeállítása, illetve az adatintegráció lehetővé teszi, hogy a vállalati pénzügyi tervezés ne évente egyszer történjen meg, hanem folyamatos legyen. Ennek köszönhetően az előrejelzések is naprakészek tudnak lenni, ami pedig támogatja a céget abban, hogy rugalmasan és gyorsan reagálhasson a változásokra.

Az azonnaliság alap elvárás lett. Korábban a megszokott, hagyományos technológiák, például a táblázatok már nem elegendők, túl lassúak és korlátozzák a folyamatokat. Ennek megoldására szolgál a modern szoftverek elfogadása és bevezetése. Az üzleti intelligencián alapuló integrált tervezés, mint amit a Jedox is kínál, kiválóan használható az Excel helyett. A szoftver előnye, hogy az ismert táblázatkezelő tudásanyagára épít, viszont jelentősen meghaladja azt. Így a munkatársaknak egyáltalán nem lesz nehéz megtanulni a Jedox használatát, az átállás pedig gördülékenyebb lehet.

A tervezés, például a költségvetés tervezése, mellett a jelentéskészítés is súlyos, adminisztrációs teher lehet. Az integrált rendszer automatizáltan készíti el a riportokat a megadott szempontok alapján. A folyamat során minden információt figyelembe vesz, amit a rendszerbe integráltak, ennek köszönhetően átfogó elemzést készít, amelyből kiemeli a legfontosabb számokat, mutatókat.

A jelentések alapja az adat, ami tetemes mennyiségre rúghat egy szervezet esetében, ennek kezelése nehézkes lehet, arról nem is beszélve, hogy az információalapú tervezést akadályozhatja. A Jedox a hatalmas adatmennyiség kezelésének megkönnyítésére tervezte az AIssisted Planning funkciót, ami felismeri, ha hiányzik egy adat, ha túlságosan kiugró egy érték, vagyis automatizáltan támogatja az adatok tisztítását, aminek köszönhetően pontosabb eredményekre és kevesebb hibára lehet számítani.

Kíváncsi vagy, hogy működik a Jedox és milyen előnyökkel járhat, ha a cégedben bevezeted? További részleteket tudhatsz meg a Bixpert weboldaláról!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

© 2022 Bixpert. All Rights Reserved.

KAPCSOLAT

Szeretne többet megtudni szolgáltatásainkról és termékeinkről?

Vegye fel velünk a kapcsolatot, munkatársunk készséggel áll rendelkezésére a BI-t érintő kérdéseiben!

Mi iránt érdeklődik?