Így oktattunk MicroStrategy-t a Corvinuson

Az idei tavaszi félévben tovább folytatódott a Budapesti Corvinus Egyetemmel való sikeres együttműködésünk. A tavaly meghirdetett adatvizualizációs verseny után 2021-ben a MicroStrategy szoftver lehetőségeit mutattuk be egy mesterképzéses kurzus keretein belül. A visszajelzések alapján a szoftver és az előadások is elnyerték a résztvevők tetszését.
 
Az előadások tematikája, menete
Az öt részre bontott előadássorozat elsősorban a JumpStart oktatóanyagra épült. Ez az elnevezés a MicroStrategy hivatalos dosszié oktatóanyagát takarja. Az első két alkalommal egy munkanapnyi Dossier / Dashboard elmélet volt soron, és az ehhez kapcsolódó feladatokat vettük át. A harmadik órán a haladó szintű funkciókat mutattuk be: a Hypercards-ot, a Compound Grid-et, illetve a számított mérőszámokat és objektum csoportosítási lehetőségeket. A negyedik alkalommal a Bixpert szakértő munkatársa az adatmodellezéssel ismertette meg a hallgatókat, különös tekintettel a MicroStrategy által használt szemantikus rétegre, és az ezekben létrehozható újrahasznosítható objektumokra.
Az utolsó előadás fókuszába már a diákok kerültek, akik a számukra rendelkezésre bocsátott adatkészleten alapuló dossziéikat mutatták be. A sorozatot ezen feladatok értékelése, összegzése zárta.
 
Az előadások során sok kérdést kaptunk, ami alapján úgy tűnt, hogy a téma és a feladatok is megmozgatták a hallhatók fantáziáját!
 
A visszajelzések
Az utolsó előadáson, név nélkül beadott szöveges értékelések mindegyike pozitív hangon, elismerően szólt a Bixpert munkájáról. „Élvezetes előadás”, „Segítőkészség, érthető magyarázatok”, „Látszik a téma mély ismerete” – írták a corvinusos diákok. Ennek nagyon örültünk, hiszen ezek a mondatok akár ügyfeleinktől, akár a területünkkel most találkozóktól jönnek, visszaigazolják, hogy oktatásban is erősek vagyunk.
Ennek köszönhetően az egyetem már most felkért minket a folytatásra. Ahogy konkrétumokkal szolgálhatunk, csatornáinkon beszámolunk a fejleményekről.
 
Köszönjük mindenkinek, aki résztvett a Bixpert előadásain!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

© 2022 Bixpert. All Rights Reserved.

KAPCSOLAT

Szeretne többet megtudni szolgáltatásainkról és termékeinkről?

Vegye fel velünk a kapcsolatot, munkatársunk készséggel áll rendelkezésére a BI-t érintő kérdéseiben!

Mi iránt érdeklődik?