Gyors döntéshozatal: az erősek fegyvere

Az emberek egy nap megannyi döntést hoznak: Milyen ruhát vegyek fel? Melyik irányba induljak a munkába? Szóljak vagy inkább hallgassak? Kockáztassak vagy óvatos legyek? A döntések olykor az egyének életében is felgyűlhetnek, hát még a komplex szervezetek mindennapjaiban. A gyors döntéshozatal ma az életben maradást jelenti, a jó döntésekkel pedig elindulhatunk a siker felé vezető úton. Hogy lehet ezt könnyebbé és gördülékenyebbé tenni?

Döntés és a következmények

A döntéseket a legtöbb esetben azért nehéz meghozni, mert az emberek tudatában vannak annak, hogy mennyi minden múlhat a kimeneten. Számolni kell tehát a következményekkel, ami nem is olyan egyszerű feladat.

Információval felvértezve

A gyors döntéshozatal leginkább a megfelelő előkészítésen áll vagy bukik. A folyamatot azzal lehet segíteni, ha minden begyűjthető adatot megszerzünk, ezeket értelmezzük és információt kovácsolunk belőlük. 

Az üzleti életben szerencsére már léteznek olyan szoftverek, amelyek a döntéshozatalt segítik. A MicroStrategy által kínált HyperIntelligence szoftver HyperCard rendszere lehetővé teszi, hogy az üzleti intelligencia megoldásaihoz a laikusok is hozzáférjenek. Mindezt úgy, hogy az elemzéseket a már meglévő folyamatokba integrálja, az így gyűjtött adatokat pedig a döntéshozatal során bárki könnyedén fel tudja használni.

A HyperCard lehetőséget nyújt arra, hogy egy kattintás, programváltás nélkül végezzen adatgyűjtést, az így rögzített adatokat vizualizálja, csoportosítja, kereshetővé, szerkeszthetővé teszi. Vagyis megfelelő információt biztosít a döntések meghozatalához.

Kíváncsi vagy arra hogy mi köze van a csimpánzoknak az emberi döntésekhez? Tudod, hogy mi az összefüggés a döntések pszichológiája és a HyperCard között?

Regisztrálj BixpertPlusz aloldalunkon az exkluzív tartalomért.

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

© 2022 Bixpert. All Rights Reserved.

KAPCSOLAT

Szeretne többet megtudni szolgáltatásainkról és termékeinkről?

Vegye fel velünk a kapcsolatot, munkatársunk készséggel áll rendelkezésére a BI-t érintő kérdéseiben!

Mi iránt érdeklődik?