Adatbázis kezelő szoftverek modern köntösben, mesterséges intelligenciával fűszerezve

Az adat az egyik legnagyobb érték a vállalkozások számára. A cégek tevékenységük és környezetük elemzésével képesek felmérni teljesítményüket azáltal, hogy adatokat állítanak elő, ezeket rendszerezik, értelmezik. Ebben az üzleti intelligenciára épülő megoldások, az adatbázis kezelő szoftverek, a döntéstámogató programok jelentős szerepet játszanak. Mai bejegyzésünkben a Bixpert négy legfőbb termékét mutatjuk, be amelyek nélkülözhetetlenek az adatokon alapuló, hatékony működéshez.

Az üzleti intelligenciára épülő szoftverkínálat egyre inkább bővül. Ez egyfelől szuper lehetőség, hiszen a fejlesztők között kialakult egészséges verseny az innovációk megjelenését ösztönözi, másfelől viszont nehezebb kiszűrni az igazán minőségi termékeket.

Márpedig az adatok előállítása, begyűjtése, kezelése nem kis feladat. Egy komplex folyamat ez, amelyben semmiféle hibának nincsen helye. Ha mégis csúsztatás történik, akkor az üzleti folyamatok sérülhetnek, a várt eredmények nem következnek be, arról nem is beszélve, hogy ha biztonsági területen van hiányosság, az teret engedhet az adatlopásnak, ipari kémkedésnek.

A következőkben négy olyan eszközt mutatunk be, amelyek egy egységként, rendszerként tudnak működni, így szolgálják a vállalat érdekeit.

Adatbázis kezelő szoftverek

MicroStrategy

Az üzleti intelligencia találkozik a mobil és felhő alapú technológiával a MicroStrategy-ben. Ez egy olyan rendszerező, tervező, adatbázis kezelő szoftver, ami komplex módon kezeli a céges folyamatokat. Célja, hogy az adatokból minél többet hozzon ki és értékes információkká konvertálja őket.

Hatalmas előnye, hogy könnyen integrálható, gyors és webes, desktop és mobil felületek is segítséget nyújt az adatok elemzésében. A MicroStrategy-nek köszönhetően a cég felvérteződik az adatfelderítést végző programok, egy adatbázis kezelő szoftver, a jelentéskészítés és a telemetria képességeivel.

Részét képezi a Hyperintelligence is. Ez az, ami lehetővé teszi, hogy a fontos információk felesleges keresések és időpocsékolás nélkül is rendelkezésre álljon. A MicroStrategy egyébként mobilon is elérhető, így a munkatársak iOS és Android eszközökön is hozzáférhetnek a dokumentumokhoz, jelentésekhez.

Jedox

Az üzleti döntések előkészítésének leghatásosabb eszköze a Jedox. Az adatbázis kezelő szoftverek pontosságával, a legprofibb szakemberek előrelátásával és az elemzők lényeglátásával végzi el és egyszerűsíti le a tervezési, elemzési és jelentéskészítési feladatokat.

A teljesítmény követése és az üzleti intelligencia egyesül és testesül meg a Jedox-ban. Legnagyobb előnye, hogy egy platformon egyesíti azokat a tudásokat, amelyek a döntéshozatal előkészítéséhez nélkülözhetetlenek.

A Jedox minden területen hatékonyan használható, legyen szó a humán erőforrásról, az értékesítésről vagy éppen a pénzügyekről. Segítségével nemcsak az egyes részlegek működésének hatékonysága növekedhet, de közös nevező alakulhat ki a divíziók között, hiszen egyazon integrált vállalati teljesítménymenedzsment szoftverre támaszkodnak.

A több dimenziós Jedox egy klasszikus adatbázis kezelő szoftver, például az Excel által kínált lehetőségeket forgatja üzleti előnyökké, azáltal, hogy lehetővé teszi az integrációt.

Exasol

Az adatbázis kezelő szoftverek új generációja a memória alapú Exasol. Gyors, rugalmas, könnyen skálázható RDBMS-platform, ami saját környezetben is futtatható, de az ExaCloud, az Amazon Web Service és a Microsoft Azure segítségével is.

Kapacitásától függően három verziója létezik: a belépő kategóriás Community Edition, az 1 TB-ig használható One és a korlátlanul skálázható Enterprise Cluster.

Visual crossing

Az adatok elemzése és az eredmények értelmezése olykor komoly kihívást jelent. Erre nyújt megoldást az adatvizualizáció és a Visual Crossing, ami segít láttatni a lényeget és az összefüggéseket. Térképes megoldásainak köszönhetően az üzleti elemzések hatékonysága jelentősen növelhető.

Tökéletes hátteret nyújt, legyen szó a demográfiai adatokról vagy éppen időjárási adatokról. A nagy teljesítménynek köszönhetően az adathalmazok könnyedén megjeleníthetők, animálhatók és a régiók szűrhetők.

Az üzleti intelligencia egyre nagyobb mértékű használata hatalmas lehetőség a cégek számára. A megfelelő eszközök birtokában hajszálpontos elemzések készíthető, amik segítenek a tervezésben, a finomhangolásokban és abban, hogy a megtérülés és a siker ne maradjon el.

A Bixpert az üzleti intelligencián alapuló szoftverek szakértője. Lépj velünk kapcsolatba, és segítünk kiválasztani a céged számára legelőnyösebb megoldást!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

© 2022 Bixpert. All Rights Reserved.

KAPCSOLAT

Szeretne többet megtudni szolgáltatásainkról és termékeinkről?

Vegye fel velünk a kapcsolatot, munkatársunk készséggel áll rendelkezésére a BI-t érintő kérdéseiben!

Mi iránt érdeklődik?