25 millió dollárért vásárolt bitcoint a MicroStrategy

Az üzleti intelligencia mestere, az amerikai székhelyű MicroStrategy 25 millió dollár értékű bitcoint vásárolt és további 660 bitcoinra tett szert darabonként 37 865 dolláros átlagáron. A vásárlást pont egy lefelé ívelő időszakra időzítették, a bitcoin ugyanis november óta több mint 40%-ot veszített az értékéből.

A MicroStretegy a világ legnagyobb vállalati befektetője ebben a tekintetben: több mint 125 ezer bitcoint tudhat magáénak (őt egyébként a Tesla követi 48 ezer bitcoinnal). Míg novembertben, a csúcson 69 ezer dollárt ért a kriptovaluta, addig ma alig haladja meg a 36 ezer dollárt. Az összes átlagárat figyelembe véve azonban a Microstrategy még mindig jól áll.

Michael Saylor, a vállalat vezérigazgatója tweetelte, hogy: "A MicroStrategy további 660 bitcoint vásárolt 25 millió dollár készpénzért, 37 865 dolláros bitcoinonkénti átlagáron. 2022. január 31-én 125 051 bitcoinnal rendelkezik a cég, ezt 3,78 milliárd dollárért szerzetük meg, bitcoinonként 30 200 dolláros átlagáron".

A MicroStrategy közleményében azt írta, hogy a friss bitcoin-csomagot december 30. és január 31. között vásárolták meg. A cég vezetője, Saylor elkötelezett a kriptovaluták és a bitcoin iránt. Tavaly júliusban azt mondta, hogy a jövő a digitális tulajdonban van, így hosszú távon azt a stratégiát követi, hogy inkább bitcoinba fektet. Nemrég a Bloombergnek nyilatkozva pedig kifejtette, hogy a bitcoin mélyrepülése nem aggasztja, mivel az infláció emelkedik, ami ellen a legjobb védekezés a bitcoin.
 
Forrás: ndtv.com
 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

© 2022 Bixpert. All Rights Reserved.

KAPCSOLAT

Szeretne többet megtudni szolgáltatásainkról és termékeinkről?

Vegye fel velünk a kapcsolatot, munkatársunk készséggel áll rendelkezésére a BI-t érintő kérdéseiben!

Mi iránt érdeklődik?