Blog

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Idén korábban együtt versenyeztünk a Microsofttal, Tableauval és a Qlikel, hogy bemutassuk az adat felderítési lehetőségeinket a Gartner BI Bake-Offon. Ennél az éves vállalati analitikai eseménynél minden cég azt a feladatot kapta, hogy elemezze az Amerikai Oktatási Hivatal adatait, arra a kérdésre válaszolva, hogy a SAT vizsgán szerzett pontjaik és a főiskolai tandíj összefüggésbe hozható-e a jövőbeli jövedelmükkel?

 

Magabiztosan és izgatottan fogadtuk ezt a kihívást, és mint kiderült a 15 kategóriából 13-ban a legjobbak voltunk. A következő 5 dolog kiemelt minket a BI tömegből:

 

1. Adatelőkészítés egyszerűsége

 

A MicroStrategy 10-el könnyebb az adatokkal dolgozni, mint valaha. Segítségével különböző forrásokból egyesíthetünk adatokat, beleértve a Hadoopot, adatbázisokat, honlapokat, Excel fájlokat és még sok mást. Egyszerűen tudtuk szerkeszteni az adathalmazunkat közvetlenül MicroStrategyben, azonnal kivettük az irreleváns számokat az irányítószámokból, felosztottuk oszlopokat NULL értékek alapján, az államok rövidített nevét teljes névre cserétük és így tovább. Ezek után, hogy a Gartner által kapott adatokat gazdagítsuk bevontuk a Wikipediát, mellyel az Egyesült Államok adatait bevétel szinten is rendezhettük. A MicroStrategy automatikusan azonosította és összepárosította az attribútumokat, mely megkönnyítette a kereszt-funkcionális analitikai folyamatot.

 

2. Gyors Dashboard tervezés

 

Információ gazdag Dashboard tervezése még sosem volt gyorsabb. Földrajzi attribútumokat használtunk minden államhoz, hogy elkészítsük az Egyesült Államok térképét, majd a minimum SAT pontszám követelmények alapján színátmenetet használtunk. A térkép mellett hozzáadtunk oszlop diagrammokat, hogy vizuálisan is rangsoroljuk a minimum SAT pontszám követelményeket, diploma utáni jövedelmeket és a tandíjakat az egyes iskolákban. A szűrő panelbe Drag & Drop segítségével megkaptuk az átlagos SAT pontszámokat, mellyel mélyebb, helyszín alapú elemzést végezhettünk.

 

3. Szabályozott megosztás

 

A MicroStrategy biztosítja, hogy semmilyen adat nem túlexponált. Amint a Dashboardunk elkészült bemutattunk, hogy hogyan osztható meg úgy, hogy egyszerre biztonságok és szabályozott maradjon egy központi szerverre való feltöltéskor. Innen minden egyes projekt tag egyéni hozzáférést kaphat a Dashboard különböző elemeihez. Fontos, hogy az adatok szabályozottan legyenek megosztva, hogy a felhasználók megbízzanak a Dashboardban. Ez a megközelítés a forrással kereszthivatkozásokat hoz létre, így a biztonságok megosztás megoldható.

 

4. Együttműködés

 

A bemutatót a Dashboardok automatikus megosztás funkciójával folytattuk. Például a Dashboard minden hó elsején előre időzítetten kiküldhető, hogy a marketing és értékesítési csapatokat naprakészen tartsa a konverziókkal kapcsolatban. A felhasználók hozzáfűzhetnek további jegyzeteket a Dashboardhoz, mellyel konkrét jelenségek az adatokkal együtt nyilvánvalóvá válnak.

 

5. Irodai mobil alkalmazások

 

Bemutatónk zárásaként megmutattuk, hogy a MicroStrategy mobil platform hogyan használható egyedi, natív alkalmazások létrehozására Android és iOS rendszerekre. Létrehoztunk egy egyetemi útmutatót a mobil felhasználók számára, melyen zökkenőmentesen bemutattuk panelről panelra lapozva különböző vizualizációkat. Az alkalmazás még érintés optimalizált is volt az egyetemi útmutató használatát megkönnyítve. Információkra nagyítás vagy régió-specifikus művelet is gyors, egyszerű és könnyű.

 

Milyen konklúziót vontunk le ebből a tapasztalatból? Minél nehezebb bekerülni az iskolába annál nagyobb fizetési sávba lehet kerülni az egyetem elvégzésekor. Az adatok vizualizálása közben összefüggéseket találtunk a család jóléte, SAT pontszámok, tandíjak és jövedelmi lehetőségek között diploma megszerzése után. Habár adataink azt is kiemelték, hogy szakoktatásban való részvétel jó befeketetés, egészségügy és tudomány-központú képzések jelentősen megtérülő befektetésnek bizonyulnak a tandíjakhoz viszonyítva.

 

Nézze meg Ön is a bemutatót, hogy lássa, hogyan ásunk le az adatok mélyébe az erőteljes adatfelfedező eszközeinkkel.

 

 

 

Forrás: https://www.microstrategy.com/us/learn/blog/september-2016/highlights-from-the-gartner-bi-bake-off

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

A MicroStrategy 10.4-el bevezetésre kerül az egységes és állandó „MicroStrategy v10 licensz kulcs”, mely hatékonyan váltja az eddig használt „verzió-függő licensz” kulcsokat. Az ügyfelek mostantól ezt az állandó kulcsot tudják használni a 10.4-es és minden további 10.x-es verzió telepítéséhez.

 

Hacsak nem igényel az ügyfél új felhasználót, CPU-t vagy más változtatást a konfiguráción, akkor már nem kell új licensz kulcs igénylés céljából felvennie a kapcsolatot a MicroStrategyvel. Ez az ügyfelek számára lehetővé teszi az azonnali frissítést a legfrissebb verzióra. Továbbá ennek a funkciónak a segítségével még könnyebbé válik a 10.4 (és újabb) verziók telepítése az automatikus licensz kulcs kitöltéssel.

 

Az ügyfeleknek nem kell többé új licensz kulcsot igényelniük, ha a legfrissebb verzióra szeretnék frissíteni a szoftvert. Nem kell több, különböző licensz kulcsot kezelniük a szoftver egyes verzióihoz vagy technikai segítséget igényelniük kulcs igényléshez. A verzió-független licensz kulcs megszünteti a többletköltségeket és csökkenti az időbeli csúszásokat ezzel javítva a szoftverfrissítések felhasználói élményét.

 

Gyakran Ismételt Kérdések:

 

Miben érinti ez az új ügyfeleket?

MicroStrategy bevezeti a „MicroStrategy v10 Licensz kulcs”-ot az új ügyfelek számára, amely a MicroStrategy 10.4 (és újabb) verziói telepítéséhez egyaránt használható.

 

Mint meglévő ügyfél, igényelnem kell új kulcsot?

 • Ha a szervezete rendelkezik MicroStrategy 10.3-al: az ügyfelek használhatják a 10.3-as licensz kulcsokat a MicroStrategy 10.4-es (vagy újabb) verziók telepítéséhez. Lényegében a 10.3-as licensz kulcsból lesz „MicroStrategy v10 Licensz kulcs”.
 • Ha a szervezete MicroStrategy 10.2 vagy régebbi verzióval rendelkezik: azon ügyfelek, akiknek régebbi verziójuk van igényelniük kell a „MicroStrategy v10 Licensz kulcs”-ot, amellyel telepíthetik a 10.4-es és újabb verziókat.

 

Változott bármit a termék telepítése ezáltal?

A termék telepítését nem érinti a változás. Úgy, ahogy eddig is az ügyfél a lincesz kulcs megadása után telepítheti a szoftvert. Sőt, ha a kulcs „MicroStrategy v10 Licensz kulcs”, akkor ez automatikusan kitöltésre kerül.

 

Mi történik abban az esetben, ha nem találom a lincesz kulcsomat? Továbbra is felvehetem a kapcsolatot a MicroStrategyvel?
Igen, a licensz kulcs igénylő folyamat továbbra is működik. Ha új kulcsra van szüksége vagy elvesztette a meglévő kulcsát elérheti a MicroStrategy-t és új licensz kulcsot kaphat a letöltő oldalon vagy új technikai segítség jegy nyitásával.

 

Mikor kell kapcsolatba lépjek a MicroStrategyvel új licensz kulcsal kapcsolatban?
Csak, ha a konfigurációt érintő változások (új felhasználó(k) vagy CPU(k))-at szeretne. Egyébként egyszerűen a letöltés és frissítés oldalon elérheti a legfrissebb verziót, amit kiadásra került.

 

Forrás: https://community.microstrategy.com/t5/Tech-Corner/Introducing-MicroStrategy-v10-License-keys/ba-p/298274

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

A MicroStrategy 10-es kiadása elsősorban a felhasználói élmény és skálázhatóság fejlesztésére koncentrál

v10.1

 • szebb vizualizációs és jelentés stílusok,
 • teljesítménynövelés,
 • ESRI térképek ugyanúgy jelennek meg Web-en, mint mobil eszközökön,
 • bővült a csatlakozók száma,
 • Big Data jobb elérése és kezelhetősége.

v10.2

 • naptár objektum a TÓL-IG dátumok kiválasztásához,
 • Desktopon jegyzetek és kiemelések adhatók hozzá bizonyos elemekhez,
 • dokumentumok formázhatósága tovább bővült sablonokkal, vállalati színekkel, stb..
 • személyre szabott kezdőlap készíthető,
 • bővült a kocka partícionálás funkcionalitása (például kiválasztható a partícionálás attribútuma)

v10.3

 • új adatfeltérképező funkciók és bővítmények elérhetőek a MicroStrategy Desktop-on és Web-en,
 • prezentációs módban is lehet fúrni,
 • gyorsabban készíthető dokumentumok a többször felhasználható panelek segítségével,
 • félig strukturált adatokhoz (pl. JSON) bővült a támogatás (MicroStrategy 10.3-al a felhasználók automatikusan tudják letölteni és elemezni a lemezről, URL-ről, Google Driveból és Dropboxból érkező adatokat),
 • növelt hatékonyság az adat-vezérelt beviteli szabályoknál az új keresőfunkció segítségével,
 • egyedi vizualizációk elérhetőek (offline és D3 források egyaránt),
 • beállítható a hét első napja a naptár modulban és promtoknál.

v10.4

 • Analysis Services-ben eltávolíthatók a táblázat oszlopai (pl. fúrás után),
 • Analysis Services-ben átmérezhetők az oszlopok,
 • táblázat fejlécében is elérhető a fúrás funkció,
 • párhuzamos SQL futtatás jelentések pre/post állításaihoz, így csökken a futási idő,
 • több, mint 20%-os átlagos csúcsmemória használat javulás az inkrementálisan frissülő kockáknál,
 • gyorsabb adat feltöltés CSV állományokból az új többszálas futási képességnek köszönhetően,
 • Dashboard teljesítmény optimalizálás (több, mint 40%-os javulás a megjelenési időknél és több, mint 60%-al gyorsabbak a Dashboardok a teljesítményt figyelembe vevő átméretezés és görgetés miatt),
 • szabályok alapján formázható attribútum elemek (feltételes formázás) - így mostantól nem csak a mérőszámok, hanem akár az egész sor kiemelhető,
 • vizualizáción belül a mező szintű információk összekapcsolhatók a beállítható dinamikus linkek segítségével,
 • az ügyfelek telepíthetik a 10.3-as linszensz kulcsal a 10.4-es és ennél frissebb verziókat,
 • új hierarchia jelentés objektum, mely csak MDX esetében támogatott (MSAS és Essbase-hez),
 • tovább fejlesztett kocka partícionálás,
 • mobilról Excel állományba exportálhatók a jelentések,
 • Androidon figyelmeztetések küldhetők push értesítéseken keresztül,
 • iOS-on tovább fejlesztett többrétegű térképek.

Forrás: https://community.microstrategy.com/t5/Reporting-Dashboards-and/New-Features-in-Version-10-10-10-1-10-2-and-10-3/m-p/298631/highlight/true#M15422

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Nézzünk szembe a tényekkel, legyen szó kis- vagy nagyvállalatról, manapság nagyobb biztonsági veszélynek van kitéve, mint valaha. Számos nagyon erős kibervédelmi megoldás létezik, de ezzel együtt, hasonlóan erős fizikai hozzáférés védelem megléte egyaránt fontos. A legtöbb vállalatnál a kibervédelmet és a fizikai védelmet egymástól elkülönülten használják. Különböző rendszerek, különböző osztályok által kezelve. Sajnos ezen időt múlt megközelítés ma már nem működőképes. Ahhoz, hogy a legfontosabb információit és eszközeit biztonságban tudhassa egy, egységes rendszernek kell lezárnia az összes ajtót – legyen szó valódi, vagy digitális ajtóról. Az egységes fizikai és kibervédelmi rendszer hatékonysága bizonyított, és ezen rendszerek együttes kezelése melletti érvek minden behatolásról történt eset tanulmányozása után, egyre erősödnek. A váltás lehet, hogy nem könnyű, de mindenképp könnyebb, mint a kijátszott biztonsági rendszer következményeivel szembesülni. A folyamat első lépéseként az IT és a fizikai védelemért felelős osztály tagjait le kell ültetni egy szobába, majd ha ez megvan, akkor a következőkben olvashat 5 javaslatot, amivel beindíthatja a beszélgetést.

1) Válassza ki az eszközt, amely biztosítja az egységes hozzáférést

Adjon minden munkatársának egyetlen, hitelesített eszközt, például mobiltelefont, amely biztosítja a biztonságos elérést a fizikai és digitális belépési pontokhoz. Ez azt jelenti, hogy minden készülék hitelesíti használója személyazonosságát, így ad egy tartós és követhető hozzáférést. Ez pedig a biztonságért felelős rendszergazdák számára egy egységes képet nyújt a felhasználó tevékenységéről. Az azonosításra használt jelvényes (badge) és egyéb tradicionális rendszerekkel ellentétben itt sokkal kevésbé valószínű, hogy a hozzáférési jogot egyik ember átadja a másiknak. Továbbá könnyen zárolható távolról, akár azonnal, illetéktelen behatolás esetén.

2) Biztosítsa az azonnali jogosultság nyújtást és visszavonás lehetőségét

A biztonsági kockázat csökkentése miatt fontos, hogy az eszközök zárolása és jogosultság visszavonása gyorsan történjen, és távolról is kivitelezhető legyen. A jogosultság elvételének azonnali fizikai és digitális zárolást kell jelentenie gyanús behatolás érzékelése esetén.

3) Hozzáférési jogosultságok kezelése a teljes vállalatnál

Elkülönült kiber és fizikai védelmi rendszerek majdnem minden esetben különböző azonosítási és hozzáférési korlátozásokat igényelnek. Az egységesített megoldás lehetővé teszi, hogy egy egységes szabályrendszert alkalmazzon, ami így egy teljes biztonsági rendszert alkot. Ez megengedi, hogy az összes eszközét és vagyonát egy helyen láthassa, az ezekkel kapcsolatos összes felhasználói aktivitást jelezve, kiküszöbölve a hozzáférések és információs ellentmondások okozta káoszt.

4) Biztosítsa az egyszerű felhasználó azonosítást

Ez már részben megoldott, ha minden munkatárs a saját eszközét használja a bejelentkezésekhez. Ugyanakkor az még ennél is fontosabb, hogy azonosítsuk azon munkatársakat és rendszergazdákat, akikkel ezen eszközök kommunikálnak és információt osztanak meg.

5) Hozzon létre egységes környezetet a jelentéseknek és elemzéseknek

Egy egyesített, valós idejű jelentés a fizikai és kiber tevékenységekről átfogó képet ad a lehetséges behatolásokról, vagy más rendellenes eseményekről. Ez az adathalmaz egyben biztosítja a tiszta nyomvonalat az esetleges incidensek kivizsgálásához.

Jim Letsky a MicroStrategy Usher vállalat védelemért felelős igazgatója. Több mint 10 év tapasztalattal rendelkezik különböző piacokon való üzleti műveletek elemzésében, fejlesztésében és kezelésében. Jim, mint az Usher csapat egyik kulcsfontosságú vezetője, felelős az Usher piacon való üzleti növekedéséért és pozicionálásáért. Emellett együtt dolgozik a termékmenedzsment osztállyal és a mérnök csapatokkal, hogy biztosítsa, a fejlesztés összhangját a piaci igényekkel. A MicroStrategyhez való csatlakozása előtt, Jim 21 évet szolgált az Amerikai Egyesült Államok tengerészgyalogságában és számos vezető pozíciót töltött be pénzügyi szolgáltatások és technológia területén tevékenykedő vállalatoknál.

 

Forrás: http://cbspulse.com/2016/03/09/merge-physical-cyber-security/

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

A MicroStrategy Secure Enterprise 10-es verziójának megjelenését követően a MicroStrategy technikai támogató csoportja bejelentette, hogy beütemezték a MicroStrategy 9.4.x és 9.5.x platform alá tartozó termékek támogatási lejáratát.

 

A bejelentéstől számított 1 évre a MicroStrategy 9.4.x és 9.5.x már 3. éve fogja élvezni a teljes támogatottságot. A mostani MicroStrategy Termék Lejárati Ütemezés is hasonló a korábbi fontosabb MicroStrategy verziókéhoz, és betartja a MicroStrategy és más forgalmazók által alkalmazott értékesítői politikát és eljárást.

 

2017. április 1-étől után a MicroStrategy megszünteti a 9.4.x-es verzió és az ahhoz tartozó komponensek, javítások, szervizcsomagok és hotfixekhez érkező kérdéseknél a technikai támogatást.

2018. január 22-étől kezdve pedig a MicroStrategy 9.5.x verzióra és a hozzá tartozó komponensekre, javításokra, szervizcsomagokra és hotfixekre is ugyanez lesz érvényes.

MicroStrategy 9.4.x és 9.5.x termékek
 • MicroStrategy Command Manager
 • MicroStrategy Desktop termékek
  • MicroStrategy Desktop Designer
  • MicroStrategy Desktop Analyst
  • MicroStrategy Architect
 • MicroStrategy Enterprise Manager
 • MicroStrategy Integrity Manager
 • MicroStrategy Intelligence Server és Intelligence Server Universal
  • MicroStrategy OLAP Services
  • MicroStrategy Report Services
  • MicroStrategy Distribution Services
  • MicroStrategy MultiSource opció
 • MicroStrategy Clustering opció
 • MicroStrategy Mobile
 • MicroStrategy Narrowcast Server
 • MicroStrategy Object Manager
 • MicroStrategy Office
 • MicroStrategy SDK
 • MicroStrategy Web és Web Universal
  • Microstrategy Web Reporter
  • Microstrategy Web Analyst
  • Microstrategy Web Professional
  • MicroStrategy Web MMT
 • MicroStrategy Health Center
 • MicroStrategy System Manager

 

A MicroStrategy termék támogatottság lejáratának ütemezése lehetővé teszi, hogy erőfeszítéseinket az aktuális és jövőbeli termékeinkre fókuszáljuk, így erőforrásaink a legújabb és legjobb verziókra tudjuk összpontosítani. Ezzel célunk növelni ügyfeleink elégedettségét, azáltal, hogy a technikai személyzet jól képzett és naprakész a legújabb MicroStrategy termékekben és technológiákban.

 

Ügyfeleink számára elérhető a korábban használt MicroStrategy termékével egyenértékű MicroStrategy 10-es verziója, melyet elérhet a MicroStrategy letöltő oldalról.

Források a MicroStrategy frissítéséhez:

 • MicroStrategy frissítési licenc kulcsok közvetlenül igényelhetők a MicroStrategy letöltő oldalról.
 • Frissítéssel kapcsolatos kérdése / problémája lenne? Forduljon bizalommal a MicroStrategy technikai ügyfélszolgálatához, amely készen áll konkrét technikai kérdésének megválaszolására és problémájának megoldására.
 • Nem tud időben frissíteni? Keresse fel üzemeltetőjét, hogy többet tudjon meg a 9.4.x és 9.5.x verziók technikai támogatottságának meghosszabbítási lehetőségeiről.

 

Forrás: https://community.microstrategy.com/t5/Announcements/Support-Expiration-for-MicroStrategy-9-4-x-and-9-5-x-Product/ba-p/288572

© 2019 BiXPERT. All Rights Reserved.

KERESÉS