Blog

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Nézzünk szembe a tényekkel, legyen szó kis- vagy nagyvállalatról, manapság nagyobb biztonsági veszélynek van kitéve, mint valaha. Számos nagyon erős kibervédelmi megoldás létezik, de ezzel együtt, hasonlóan erős fizikai hozzáférés védelem megléte egyaránt fontos. A legtöbb vállalatnál a kibervédelmet és a fizikai védelmet egymástól elkülönülten használják. Különböző rendszerek, különböző osztályok által kezelve. Sajnos ezen időt múlt megközelítés ma már nem működőképes. Ahhoz, hogy a legfontosabb információit és eszközeit biztonságban tudhassa egy, egységes rendszernek kell lezárnia az összes ajtót – legyen szó valódi, vagy digitális ajtóról. Az egységes fizikai és kibervédelmi rendszer hatékonysága bizonyított, és ezen rendszerek együttes kezelése melletti érvek minden behatolásról történt eset tanulmányozása után, egyre erősödnek. A váltás lehet, hogy nem könnyű, de mindenképp könnyebb, mint a kijátszott biztonsági rendszer következményeivel szembesülni. A folyamat első lépéseként az IT és a fizikai védelemért felelős osztály tagjait le kell ültetni egy szobába, majd ha ez megvan, akkor a következőkben olvashat 5 javaslatot, amivel beindíthatja a beszélgetést.

1) Válassza ki az eszközt, amely biztosítja az egységes hozzáférést

Adjon minden munkatársának egyetlen, hitelesített eszközt, például mobiltelefont, amely biztosítja a biztonságos elérést a fizikai és digitális belépési pontokhoz. Ez azt jelenti, hogy minden készülék hitelesíti használója személyazonosságát, így ad egy tartós és követhető hozzáférést. Ez pedig a biztonságért felelős rendszergazdák számára egy egységes képet nyújt a felhasználó tevékenységéről. Az azonosításra használt jelvényes (badge) és egyéb tradicionális rendszerekkel ellentétben itt sokkal kevésbé valószínű, hogy a hozzáférési jogot egyik ember átadja a másiknak. Továbbá könnyen zárolható távolról, akár azonnal, illetéktelen behatolás esetén.

2) Biztosítsa az azonnali jogosultság nyújtást és visszavonás lehetőségét

A biztonsági kockázat csökkentése miatt fontos, hogy az eszközök zárolása és jogosultság visszavonása gyorsan történjen, és távolról is kivitelezhető legyen. A jogosultság elvételének azonnali fizikai és digitális zárolást kell jelentenie gyanús behatolás érzékelése esetén.

3) Hozzáférési jogosultságok kezelése a teljes vállalatnál

Elkülönült kiber és fizikai védelmi rendszerek majdnem minden esetben különböző azonosítási és hozzáférési korlátozásokat igényelnek. Az egységesített megoldás lehetővé teszi, hogy egy egységes szabályrendszert alkalmazzon, ami így egy teljes biztonsági rendszert alkot. Ez megengedi, hogy az összes eszközét és vagyonát egy helyen láthassa, az ezekkel kapcsolatos összes felhasználói aktivitást jelezve, kiküszöbölve a hozzáférések és információs ellentmondások okozta káoszt.

4) Biztosítsa az egyszerű felhasználó azonosítást

Ez már részben megoldott, ha minden munkatárs a saját eszközét használja a bejelentkezésekhez. Ugyanakkor az még ennél is fontosabb, hogy azonosítsuk azon munkatársakat és rendszergazdákat, akikkel ezen eszközök kommunikálnak és információt osztanak meg.

5) Hozzon létre egységes környezetet a jelentéseknek és elemzéseknek

Egy egyesített, valós idejű jelentés a fizikai és kiber tevékenységekről átfogó képet ad a lehetséges behatolásokról, vagy más rendellenes eseményekről. Ez az adathalmaz egyben biztosítja a tiszta nyomvonalat az esetleges incidensek kivizsgálásához.

Jim Letsky a MicroStrategy Usher vállalat védelemért felelős igazgatója. Több mint 10 év tapasztalattal rendelkezik különböző piacokon való üzleti műveletek elemzésében, fejlesztésében és kezelésében. Jim, mint az Usher csapat egyik kulcsfontosságú vezetője, felelős az Usher piacon való üzleti növekedéséért és pozicionálásáért. Emellett együtt dolgozik a termékmenedzsment osztállyal és a mérnök csapatokkal, hogy biztosítsa, a fejlesztés összhangját a piaci igényekkel. A MicroStrategyhez való csatlakozása előtt, Jim 21 évet szolgált az Amerikai Egyesült Államok tengerészgyalogságában és számos vezető pozíciót töltött be pénzügyi szolgáltatások és technológia területén tevékenykedő vállalatoknál.

 

Forrás: http://cbspulse.com/2016/03/09/merge-physical-cyber-security/

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

A MicroStrategy Secure Enterprise 10-es verziójának megjelenését követően a MicroStrategy technikai támogató csoportja bejelentette, hogy beütemezték a MicroStrategy 9.4.x és 9.5.x platform alá tartozó termékek támogatási lejáratát.

 

A bejelentéstől számított 1 évre a MicroStrategy 9.4.x és 9.5.x már 3. éve fogja élvezni a teljes támogatottságot. A mostani MicroStrategy Termék Lejárati Ütemezés is hasonló a korábbi fontosabb MicroStrategy verziókéhoz, és betartja a MicroStrategy és más forgalmazók által alkalmazott értékesítői politikát és eljárást.

 

2017. április 1-étől után a MicroStrategy megszünteti a 9.4.x-es verzió és az ahhoz tartozó komponensek, javítások, szervizcsomagok és hotfixekhez érkező kérdéseknél a technikai támogatást.

2018. január 22-étől kezdve pedig a MicroStrategy 9.5.x verzióra és a hozzá tartozó komponensekre, javításokra, szervizcsomagokra és hotfixekre is ugyanez lesz érvényes.

MicroStrategy 9.4.x és 9.5.x termékek
 • MicroStrategy Command Manager
 • MicroStrategy Desktop termékek
  • MicroStrategy Desktop Designer
  • MicroStrategy Desktop Analyst
  • MicroStrategy Architect
 • MicroStrategy Enterprise Manager
 • MicroStrategy Integrity Manager
 • MicroStrategy Intelligence Server és Intelligence Server Universal
  • MicroStrategy OLAP Services
  • MicroStrategy Report Services
  • MicroStrategy Distribution Services
  • MicroStrategy MultiSource opció
 • MicroStrategy Clustering opció
 • MicroStrategy Mobile
 • MicroStrategy Narrowcast Server
 • MicroStrategy Object Manager
 • MicroStrategy Office
 • MicroStrategy SDK
 • MicroStrategy Web és Web Universal
  • Microstrategy Web Reporter
  • Microstrategy Web Analyst
  • Microstrategy Web Professional
  • MicroStrategy Web MMT
 • MicroStrategy Health Center
 • MicroStrategy System Manager

 

A MicroStrategy termék támogatottság lejáratának ütemezése lehetővé teszi, hogy erőfeszítéseinket az aktuális és jövőbeli termékeinkre fókuszáljuk, így erőforrásaink a legújabb és legjobb verziókra tudjuk összpontosítani. Ezzel célunk növelni ügyfeleink elégedettségét, azáltal, hogy a technikai személyzet jól képzett és naprakész a legújabb MicroStrategy termékekben és technológiákban.

 

Ügyfeleink számára elérhető a korábban használt MicroStrategy termékével egyenértékű MicroStrategy 10-es verziója, melyet elérhet a MicroStrategy letöltő oldalról.

Források a MicroStrategy frissítéséhez:

 • MicroStrategy frissítési licenc kulcsok közvetlenül igényelhetők a MicroStrategy letöltő oldalról.
 • Frissítéssel kapcsolatos kérdése / problémája lenne? Forduljon bizalommal a MicroStrategy technikai ügyfélszolgálatához, amely készen áll konkrét technikai kérdésének megválaszolására és problémájának megoldására.
 • Nem tud időben frissíteni? Keresse fel üzemeltetőjét, hogy többet tudjon meg a 9.4.x és 9.5.x verziók technikai támogatottságának meghosszabbítási lehetőségeiről.

 

Forrás: https://community.microstrategy.com/t5/Announcements/Support-Expiration-for-MicroStrategy-9-4-x-and-9-5-x-Product/ba-p/288572

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

A MicroStrategy 10™ bemutatásra került a Business Intelligence and Analytics csúcstalálkozó BI Bake-Off-ján.
„A sikeres BI-hoz és elemzéshez a Gartner által fontosnak tartott 15 kategóriából 13-ban a MicroStrategy teljesített a legjobban.” mondta Mark Gambil, a MicroStrategy Incorporated marketing vezérigazgatója. „A BI Bake-Off-on való szereplésünk megerősíti az áttörő vállalatelemzés platformunk fontosságát a piacon, és motivál arra, hogy tovább bővítsük ügyfeleink számára nyújtott innovatív lehetőségeit és értékét.”

 

bi bakeoff

 

Az idei BI Bake-Off-ra meghívták a MicroStrategy-t, a Microsoft-tal, Qlik-el és a Tableau-val együtt, hogy bemutassák az adat felfedezési képességüket interaktív és könnyed körítéssel –

megtekintheti a MicroStrategy Bake-Off videóját. Az egyes szállítókat arra kérték, hogy készítsenek adatokra alapozott döntéseket, az Amerikai Egyesült Államok Oktatási Minisztériuma által nyilvánosan közzétett College Scorecard adatai alapján. A szállítóknak feltett kérdéseket az eszközök adat felfedezési funkcionalitása és az üzleti felhasználói kihívások szem előtt tartásával állították össze. A MicroStrategy bemutatta a MicroStrategy 10 képességeit, beleértve a Data Blendinget, adat előkészítést, ellenőrzött adat felfedezést és a mobil funkciókat.

 

Ezen felül, a MicroStrategy senior termék marketing igazgatója Vijay Anand és MicroStrategy ügyfelek, a Dr Pepper Snapple Group, Interstate Batteries és a Ryder Systeb mutatták be a vállalati adatfelfedezést a MicroStrategy 10-el. Minden felszólaló ügyfél kifejtette, a decentralizált csoportoknál hogyan vezették be az önkiszolgáló BI-t, és bővítették az elemzési lehetőségeket az új csoportoknál, miközben az adatbiztonságot és adatkezelést egy központosított szemantikai architektúra támogatja.

MicroStrategy 10.3™ mostantól elérhető

A MicroStrategy 10.3, az áttörő MicroStrategy 10 Secure Enterprise™ vállalati elemző platform legújabb változata mostantól elérhető. A 10.3-as verzió bővült újabb adat felfedezési képességekkel és könnyen használható fejlesztések sorával, arra tervezve, hogy segítse a vállalaton belüli üzleti felhasználókat.

 

A MicroStrategy 10.3 kipróbálásához látogasson el a http://www.microstrategy.com/us/free-trial oldalra és használja az új Expressz telepítést. A MicroStrategy 10.3 világszerte bemutatásra kerül az elkövetkezendő eseményeken és része lesz a folyamatban lévő 2016 MicroStrategy Symposium sorozatnak. Ha érdekli egy egész napos tanulás, élő bemutatókkal, gyakorlati workshopokkal és kapcsolatépítési lehetőségekkel regisztráljon egy következő eseményre a http://www.microstrategy.com/us/learn/symposium oldalon és csatlakozzon a Twitteren folyó beszélgetéshez az #MSTRSymposia hashtaget használva.

 

Forrás: http://ir.microstrategy.com/releasedetail.cfm?ReleaseID=961131

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

A MicroStrategy 10.2 GA mostantól elérhető a hivatalos letöltő oldalon.

Fontosabb frissítések

 • Általános munkafolyamat és stabilitási fejlesztések
 • Enterprise Manager mostantól az Operations Manager-től és HealthAgent-től függetlenül használható
 • Dinamikus dátumok használata a Desktop/VI-ban (Dashboardokon)
 • Egyedi vizualizációk (pl. D3 könyvtárak) gyors importálási lehetősége közvetlenül a Desktop alkalmazásban
 • MicroStrategy Mobile iOS és Android fejlesztések (Android app további felzárkóztatása)
 • Testreszabható MicroStrategy Web kezdőlap
 • Automata particionálási lehetőség az intelligens kockákhoz
 • Memória kocka frissítési lehetőség anélkül, hogy az összes adatot újból importálni kellene az adatforrásból
 • Új Image Layout vizualizáció HTML5 alapon
 • Fejlesztett térkép vizualizációk
 • Formázott sablon alkalmazásának lehetősége az egész Report Service dokumentumra vagy csak egy kiválasztott objektumra

A mellékelt letölthető brosúra tartalmazza a 10.2-es verzió összes újdonságát.

10.2 Whats New Brochure Updated.pdf

© 2020 BiXPERT. All Rights Reserved.

KERESÉS