Blog

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

A 2018-as Gartner Magic Quadrant a kihívók négyzetében pozícionálta a MicroStrategy-t

 

A Gartner idei mágikus négyzetében (Magic Quadrant) egyetlen „kihívóként” pozícionálta a MicroStrategy-t elemző és üzleti intelligencia platform kategóriában. Ez a helyezés elismeri a MicroStrategy vevőinek fokozódó elégedettségét és a 2017-ben kiadott izgalmas termék innovációkat. A MicroStrategy helyezése a mágikus négyzetben igazolja, hogy küldetésük -a legjobb intuitív, vizuális elemzések és bizonyított vállalati képességek szállítása- egybecseng az ügyfelek igényeivel és valódi eredményekhez vezet.

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Hogy stílusosak legyünk: minden KPI szerint rendkívül sikeres volt számunkra a 2017-es év.

 

Árbevétel tekintetében (mely mégiscsak az egyik legfontosabb, bár számunkra talán mégsem a legeslegfontosabb mérőszám) a tavalyi évhez képest több mint 66%-kal nőttünk és minden idők legjobb évét produkáltuk. Nyereségesség szempontjából még jobb a helyzet, és nem, nem is ez a legfontosabb kulcsmutatónk.

Ezt a sikert egyrészt hűséges ügyfeleinknek köszönhetjük, akikkel már hosszú évek óta együtt dolgozunk és azon új ügyfeleinknek, akik az elmúlt években szavaztak bizalmat nekünk.

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Idén korábban együtt versenyeztünk a Microsofttal, Tableauval és a Qlikel, hogy bemutassuk az adat felderítési lehetőségeinket a Gartner BI Bake-Offon. Ennél az éves vállalati analitikai eseménynél minden cég azt a feladatot kapta, hogy elemezze az Amerikai Oktatási Hivatal adatait, arra a kérdésre válaszolva, hogy a SAT vizsgán szerzett pontjaik és a főiskolai tandíj összefüggésbe hozható-e a jövőbeli jövedelmükkel?

 

Magabiztosan és izgatottan fogadtuk ezt a kihívást, és mint kiderült a 15 kategóriából 13-ban a legjobbak voltunk. A következő 5 dolog kiemelt minket a BI tömegből:

 

1. Adatelőkészítés egyszerűsége

 

A MicroStrategy 10-el könnyebb az adatokkal dolgozni, mint valaha. Segítségével különböző forrásokból egyesíthetünk adatokat, beleértve a Hadoopot, adatbázisokat, honlapokat, Excel fájlokat és még sok mást. Egyszerűen tudtuk szerkeszteni az adathalmazunkat közvetlenül MicroStrategyben, azonnal kivettük az irreleváns számokat az irányítószámokból, felosztottuk oszlopokat NULL értékek alapján, az államok rövidített nevét teljes névre cserétük és így tovább. Ezek után, hogy a Gartner által kapott adatokat gazdagítsuk bevontuk a Wikipediát, mellyel az Egyesült Államok adatait bevétel szinten is rendezhettük. A MicroStrategy automatikusan azonosította és összepárosította az attribútumokat, mely megkönnyítette a kereszt-funkcionális analitikai folyamatot.

 

2. Gyors Dashboard tervezés

 

Információ gazdag Dashboard tervezése még sosem volt gyorsabb. Földrajzi attribútumokat használtunk minden államhoz, hogy elkészítsük az Egyesült Államok térképét, majd a minimum SAT pontszám követelmények alapján színátmenetet használtunk. A térkép mellett hozzáadtunk oszlop diagrammokat, hogy vizuálisan is rangsoroljuk a minimum SAT pontszám követelményeket, diploma utáni jövedelmeket és a tandíjakat az egyes iskolákban. A szűrő panelbe Drag & Drop segítségével megkaptuk az átlagos SAT pontszámokat, mellyel mélyebb, helyszín alapú elemzést végezhettünk.

 

3. Szabályozott megosztás

 

A MicroStrategy biztosítja, hogy semmilyen adat nem túlexponált. Amint a Dashboardunk elkészült bemutattunk, hogy hogyan osztható meg úgy, hogy egyszerre biztonságok és szabályozott maradjon egy központi szerverre való feltöltéskor. Innen minden egyes projekt tag egyéni hozzáférést kaphat a Dashboard különböző elemeihez. Fontos, hogy az adatok szabályozottan legyenek megosztva, hogy a felhasználók megbízzanak a Dashboardban. Ez a megközelítés a forrással kereszthivatkozásokat hoz létre, így a biztonságok megosztás megoldható.

 

4. Együttműködés

 

A bemutatót a Dashboardok automatikus megosztás funkciójával folytattuk. Például a Dashboard minden hó elsején előre időzítetten kiküldhető, hogy a marketing és értékesítési csapatokat naprakészen tartsa a konverziókkal kapcsolatban. A felhasználók hozzáfűzhetnek további jegyzeteket a Dashboardhoz, mellyel konkrét jelenségek az adatokkal együtt nyilvánvalóvá válnak.

 

5. Irodai mobil alkalmazások

 

Bemutatónk zárásaként megmutattuk, hogy a MicroStrategy mobil platform hogyan használható egyedi, natív alkalmazások létrehozására Android és iOS rendszerekre. Létrehoztunk egy egyetemi útmutatót a mobil felhasználók számára, melyen zökkenőmentesen bemutattuk panelről panelra lapozva különböző vizualizációkat. Az alkalmazás még érintés optimalizált is volt az egyetemi útmutató használatát megkönnyítve. Információkra nagyítás vagy régió-specifikus művelet is gyors, egyszerű és könnyű.

 

Milyen konklúziót vontunk le ebből a tapasztalatból? Minél nehezebb bekerülni az iskolába annál nagyobb fizetési sávba lehet kerülni az egyetem elvégzésekor. Az adatok vizualizálása közben összefüggéseket találtunk a család jóléte, SAT pontszámok, tandíjak és jövedelmi lehetőségek között diploma megszerzése után. Habár adataink azt is kiemelték, hogy szakoktatásban való részvétel jó befeketetés, egészségügy és tudomány-központú képzések jelentősen megtérülő befektetésnek bizonyulnak a tandíjakhoz viszonyítva.

 

Nézze meg Ön is a bemutatót, hogy lássa, hogyan ásunk le az adatok mélyébe az erőteljes adatfelfedező eszközeinkkel.

 

 

 

Forrás: https://www.microstrategy.com/us/learn/blog/september-2016/highlights-from-the-gartner-bi-bake-off

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

A MicroStrategy 10.4-el bevezetésre kerül az egységes és állandó „MicroStrategy v10 licensz kulcs”, mely hatékonyan váltja az eddig használt „verzió-függő licensz” kulcsokat. Az ügyfelek mostantól ezt az állandó kulcsot tudják használni a 10.4-es és minden további 10.x-es verzió telepítéséhez.

 

Hacsak nem igényel az ügyfél új felhasználót, CPU-t vagy más változtatást a konfiguráción, akkor már nem kell új licensz kulcs igénylés céljából felvennie a kapcsolatot a MicroStrategyvel. Ez az ügyfelek számára lehetővé teszi az azonnali frissítést a legfrissebb verzióra. Továbbá ennek a funkciónak a segítségével még könnyebbé válik a 10.4 (és újabb) verziók telepítése az automatikus licensz kulcs kitöltéssel.

 

Az ügyfeleknek nem kell többé új licensz kulcsot igényelniük, ha a legfrissebb verzióra szeretnék frissíteni a szoftvert. Nem kell több, különböző licensz kulcsot kezelniük a szoftver egyes verzióihoz vagy technikai segítséget igényelniük kulcs igényléshez. A verzió-független licensz kulcs megszünteti a többletköltségeket és csökkenti az időbeli csúszásokat ezzel javítva a szoftverfrissítések felhasználói élményét.

 

Gyakran Ismételt Kérdések:

 

Miben érinti ez az új ügyfeleket?

MicroStrategy bevezeti a „MicroStrategy v10 Licensz kulcs”-ot az új ügyfelek számára, amely a MicroStrategy 10.4 (és újabb) verziói telepítéséhez egyaránt használható.

 

Mint meglévő ügyfél, igényelnem kell új kulcsot?

 • Ha a szervezete rendelkezik MicroStrategy 10.3-al: az ügyfelek használhatják a 10.3-as licensz kulcsokat a MicroStrategy 10.4-es (vagy újabb) verziók telepítéséhez. Lényegében a 10.3-as licensz kulcsból lesz „MicroStrategy v10 Licensz kulcs”.
 • Ha a szervezete MicroStrategy 10.2 vagy régebbi verzióval rendelkezik: azon ügyfelek, akiknek régebbi verziójuk van igényelniük kell a „MicroStrategy v10 Licensz kulcs”-ot, amellyel telepíthetik a 10.4-es és újabb verziókat.

 

Változott bármit a termék telepítése ezáltal?

A termék telepítését nem érinti a változás. Úgy, ahogy eddig is az ügyfél a lincesz kulcs megadása után telepítheti a szoftvert. Sőt, ha a kulcs „MicroStrategy v10 Licensz kulcs”, akkor ez automatikusan kitöltésre kerül.

 

Mi történik abban az esetben, ha nem találom a lincesz kulcsomat? Továbbra is felvehetem a kapcsolatot a MicroStrategyvel?
Igen, a licensz kulcs igénylő folyamat továbbra is működik. Ha új kulcsra van szüksége vagy elvesztette a meglévő kulcsát elérheti a MicroStrategy-t és új licensz kulcsot kaphat a letöltő oldalon vagy új technikai segítség jegy nyitásával.

 

Mikor kell kapcsolatba lépjek a MicroStrategyvel új licensz kulcsal kapcsolatban?
Csak, ha a konfigurációt érintő változások (új felhasználó(k) vagy CPU(k))-at szeretne. Egyébként egyszerűen a letöltés és frissítés oldalon elérheti a legfrissebb verziót, amit kiadásra került.

 

Forrás: https://community.microstrategy.com/t5/Tech-Corner/Introducing-MicroStrategy-v10-License-keys/ba-p/298274

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

A MicroStrategy 10-es kiadása elsősorban a felhasználói élmény és skálázhatóság fejlesztésére koncentrál

v10.1

 • szebb vizualizációs és jelentés stílusok,
 • teljesítménynövelés,
 • ESRI térképek ugyanúgy jelennek meg Web-en, mint mobil eszközökön,
 • bővült a csatlakozók száma,
 • Big Data jobb elérése és kezelhetősége.

v10.2

 • naptár objektum a TÓL-IG dátumok kiválasztásához,
 • Desktopon jegyzetek és kiemelések adhatók hozzá bizonyos elemekhez,
 • dokumentumok formázhatósága tovább bővült sablonokkal, vállalati színekkel, stb..
 • személyre szabott kezdőlap készíthető,
 • bővült a kocka partícionálás funkcionalitása (például kiválasztható a partícionálás attribútuma)

v10.3

 • új adatfeltérképező funkciók és bővítmények elérhetőek a MicroStrategy Desktop-on és Web-en,
 • prezentációs módban is lehet fúrni,
 • gyorsabban készíthető dokumentumok a többször felhasználható panelek segítségével,
 • félig strukturált adatokhoz (pl. JSON) bővült a támogatás (MicroStrategy 10.3-al a felhasználók automatikusan tudják letölteni és elemezni a lemezről, URL-ről, Google Driveból és Dropboxból érkező adatokat),
 • növelt hatékonyság az adat-vezérelt beviteli szabályoknál az új keresőfunkció segítségével,
 • egyedi vizualizációk elérhetőek (offline és D3 források egyaránt),
 • beállítható a hét első napja a naptár modulban és promtoknál.

v10.4

 • Analysis Services-ben eltávolíthatók a táblázat oszlopai (pl. fúrás után),
 • Analysis Services-ben átmérezhetők az oszlopok,
 • táblázat fejlécében is elérhető a fúrás funkció,
 • párhuzamos SQL futtatás jelentések pre/post állításaihoz, így csökken a futási idő,
 • több, mint 20%-os átlagos csúcsmemória használat javulás az inkrementálisan frissülő kockáknál,
 • gyorsabb adat feltöltés CSV állományokból az új többszálas futási képességnek köszönhetően,
 • Dashboard teljesítmény optimalizálás (több, mint 40%-os javulás a megjelenési időknél és több, mint 60%-al gyorsabbak a Dashboardok a teljesítményt figyelembe vevő átméretezés és görgetés miatt),
 • szabályok alapján formázható attribútum elemek (feltételes formázás) - így mostantól nem csak a mérőszámok, hanem akár az egész sor kiemelhető,
 • vizualizáción belül a mező szintű információk összekapcsolhatók a beállítható dinamikus linkek segítségével,
 • az ügyfelek telepíthetik a 10.3-as linszensz kulcsal a 10.4-es és ennél frissebb verziókat,
 • új hierarchia jelentés objektum, mely csak MDX esetében támogatott (MSAS és Essbase-hez),
 • tovább fejlesztett kocka partícionálás,
 • mobilról Excel állományba exportálhatók a jelentések,
 • Androidon figyelmeztetések küldhetők push értesítéseken keresztül,
 • iOS-on tovább fejlesztett többrétegű térképek.

Forrás: https://community.microstrategy.com/t5/Reporting-Dashboards-and/New-Features-in-Version-10-10-10-1-10-2-and-10-3/m-p/298631/highlight/true#M15422

© 2020 BiXPERT. All Rights Reserved.

KERESÉS